Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Φθινοπωρινές γεύσεις στην τάξη της Β’ Δημοτικού»

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε και η ενασχόληση των μαθητών της Β΄ Τάξης με το σχέδιο εργασίας «Ο χρόνος, οι εποχές και οι μήνες του». Αφού συζήτησαν για τις 4 εποχές του χρόνου και τους μήνες κάθε εποχής, ασχολήθηκαν με δραστηριότητες που αφορούν το φθινόπωρο. Στόλισαν το δέντρο της τάξης με φύλλα στα οποία έγραψαν λέξεις που σχετίζονται με το φθινόπωρο και άρχισαν έτσι να διακοσμούν τη γωνιά του φθινοπώρου. Μέτρησαν τη θερμοκρασία μιας μέρας του Σεπτέμβρη παρατηρώντας το θερμόμετρο. Στο μάθημα της πληροφορικής αναζήτησαν παροιμίες για τους φθινοπωρινούς μήνες. Στη συνέχεια, οι μαθητικές ομάδες ανακάλυψαν, διαβάζοντας σχετικά κείμενα και παρατηρώντας εικόνες, τις γεωργικές εργασίες του Σεπτέμβρη. Επίσης, επεξεργάστηκαν πίνακες πληροφοριών για να βρουν τα φρούτα και τα λαχανικά του φθινοπώρου. Αφού τα κατέγραψαν, έφτιαξαν στην τάξη και δοκίμασαν μια φρουτοσαλάτα με μήλα, αχλάδια, μπανάνες και σταφύλια. Και για το τέλος, καθώς το φθινόπωρο διαδέχεται το καλοκαίρι, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραδοσιακές συνταγές του φθινοπώρου! Οι μικροί μαθητές έφτιαξαν λίστες με αυτές ενώ η ενασχόλησή τους με τις φθινοπωρινές γεύσεις τελείωσε δοκιμάζοντας μηλόπιτα!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου