Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Το μακρινό ταξίδι των φύλλων του φθινοπώρου»

Φθινόπωρο φτάνει,
τα φύλλα όλο πέφτουν.
Θα πάνε ταξίδι
πολύ μακρινό.

Τους στίχους αυτούς από το ποίημα «Τα φύλλα» της Φιλίσας Χατζηχάννα διάβασαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης στο βιβλίο της Γλώσσας τους κι άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί τα φύλλα αλλάζουν μορφή ανάλογα με την εποχή, γιατί πέφτουν από τα δέντρα και ποιος είναι ο προορισμός αυτού του «μακρινού ταξιδιού» τους. Με αφορμή, λοιπόν, τις ερωτήσεις αυτές διαβάσαμε, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης και της ενασχόλησής μας με το φθινόπωρο, την τρυφερή και σοφή ιστορία του Λέο Μπουσκάλια Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Φρέντυ. Οι μαθητές, ακούγοντας την ιστορία, έδωσαν μόνοι τους απάντηση στις ερωτήσεις τους. Και καθώς τα φύλλα του φθινοπώρου ταξιδεύουν, έκαναν μια στάση και στην τάξη της Β΄ Δημοτικού και οι μαθητές έφτιαξαν πρωτότυπες κατασκευές δημιουργώντας ζωάκια από φύλλα δέντρων! Σκαντζόχοιροι, πεταλούδες, αρκουδάκια, ελαφάκια, ψαράκια, παπάκια αλλά και χαμογελαστά προσωπάκια με μαλλιά από αμπελόφυλλα στόλισαν τη γωνιά φθινοπώρου στην τάξη!


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου