Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Ώρα για κηπουρική!

Καθώς η ενασχόληση των μαθητών της Β΄ Τάξης με την εποχή του φθινοπώρου συνεχίζεται, αυτή την εβδομάδα συζήτησαν για τα φυτά του φθινοπώρου. Αφού παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της ευέλικτης ζώνης εικόνες και φωτογραφίες με τα φυτά αυτά, διάβασαν τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου «Το κυκλάμινο» και «Κουβέντα με ένα λουλούδι» από την ποιητική συλλογή Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας και άκουσαν το δεύτερο ποίημα μελοποιημένο. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και βιωματικά με τα λουλούδια του φθινοπώρου, αφού ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσουν οι μαθητές τη γνώση είναι να την ανακαλύψουν μόνοι τους. Όπως άλλωστε είναι γνωστό «Ακούω και ξεχνάω. Βλέπω και θυμάμαι. Κάνω και κατανοώ». Έτσι, οι μαθητικές ομάδες φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τα απαραίτητα εργαλεία και βγήκαν στον κήπο του σχολείου για να φυτέψουν κυκλάμινα και χρυσάνθεμα. Με ιδιαίτερη προσοχή και ενθουσιασμό, έσκαψαν το χώμα και τοποθέτησαν τα λουλούδια. Και βέβαια υποσχέθηκαν πως θα φροντίζουν τα φυτά με την ελπίδα να έχουν συνεχώς άνθη και να στολίζουν τον κήπο το φθινόπωρο!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου