Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικότερα με το Τμήμα Ιατρικής, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Δημόσιας Υγείας (Κοινωνικής Ιατρικής), τα Εκπαιδευτήρια Πάνου διαθέτουν στους μαθητές τους μία ώρα εβδομαδιαίως για την παρακολούθηση προγράμματος Αγωγής Υγείας για την Δ', Ε΄, ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού, δύο ώρες μηνιαίως για την Γ' τάξη Δημοτικού και μία ώρα μηνιαίως για τις τάξεις του Γυμνασίου. Σκοπός των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση, και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών/τριών, ενδυναμώνοντας την προσωπικότητά τους, αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμησή τους, καλλιεργώντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Η Αγωγή Υγείας αποτελεί την ενδεδειγμένη προληπτική προσέγγιση στον χώρο της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στην παραβατικότητα, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, στη διατροφή, στην παχυσαρκία, στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, στην οδική ασφάλεια και στον ρατσισμό.
Στην πρώτη συνάντηση Αγωγής Υγείας, έγινε γνωριμία με τους μαθητές, συγκρότηση ομάδας και μικρή εισαγωγή στις έννοιες των συναισθημάτων και της διαφορετικότητας.

Στις προσεχείς συναντήσεις θα αναλυθούν έννοιες όπως, αυτοεκτίμηση, ενσυναίσθηση, συναισθηματική νοημοσύνη, συνεργασία, σεβασμός, άγχος, αποτυχία.
Θα συζητηθούν θέματα σχολικού εκφοβισμού και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.
Στόχος των συναντήσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ανωτέρω ζητήματα, η κατανόηση του εαυτού τους και των άλλων, η ανάπτυξη ομαδικότητας και η εν γένει ανάπτυξη της ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών/τριών.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου