Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Η Ε΄τάξη πηγαίνει Πανεπιστήμιο»

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού συνοδεία των δασκάλων τους πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί μας υποδέχθηκε ο κος Χριστόπουλος Θεόδωρος, καθηγητής Χημείας, και μας ξενάγησε μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα στον κόσμο των μιγμάτων και των διαλυμάτων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά τη σχετική ενότητα της Φυσικής τους χρησιμοποιώντας απλά υλικά της καθημερινής μας ζωής σε συνδυασμό με τα μηχανήματα του εργαστηρίου και να εξάγουν επιστημονικά συμπεράσματα για τα ομογενή και ετερογενή μίγματα καθώς και για τους τρόπους διαχωρισμού των συστατικών τους. Συνομίλησαν με τον καθηγητή και έλυσαν πολλές από τις απορίες τους συμπεριφερόμενοι ως μικροί ερευνητές. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν η πρώτη φορά που μαθητές Δημοτικού επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο εργαστήριο του και απέσπασαν τα θετικότερα σχόλια για το ενδιαφέρον και την προσοχή που υπέδειξαν.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και θερμές ευχαριστίες στον κύριο Χριστόπουλο και την επιστημονική του ομάδα για τη ζεστή φιλοξενία τους!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου