Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Ζωγραφίζοντας…ποιήματα και ιστορίες!»

Ο Σεπτέμβρης έφτασε στο τέλος του και οι μαθητές της Β΄ Τάξης τον αποχαιρέτησαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο! Αρχικά, διάβασαν το ποίημα «Σεπτέμβρης» της Ρένας Καρθαίου και εντόπισαν τις λέξεις – κλειδιά που αφορούν το μήνα αυτό. Στη συνέχεια, διάβασαν την ιστορία «Ο Σεπτέμβρης πάει σχολείο» από το βιβλίο της Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου Τα παιδιά του φθινοπώρου – Ιστορίες με τους 12 μήνες. Έμαθαν ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένα από τα τρία παιδιά της Βροχής και του Φθινοπώρου, που είναι ζωγράφος, και ένα από τα δώδεκα εγγόνια του γερο - Χρόνου και διασκέδασαν με τις περιπέτειες του μικρού Σεπτέμβρη που πήγε σχολείο. Έτσι, εμπνευσμένοι από την ιστορία, έγιναν κι αυτοί στη συνέχεια ζωγράφοι και ζωγράφισαν το σπίτι του Φθινοπώρου και της Βροχής, ενώ έγραψαν και τα ονόματα των «τριών παιδιών», ώστε να θυμούνται πιο εύκολα τους φθινοπωρινούς μήνες. Ο γερο – Χρόνος όμως έχει και αυτός το δικό του ποίημα. Αυτό το ποίημα, διάβασαν οι μαθητές και στη συνέχεια το μετέτρεψαν σε εικονόλεξο.
Έπειτα, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα power point με συνήθειες των ανθρώπων το φθινόπωρο και στη συνέχεια ζωγράφισαν κάποιες από αυτές και έφτιαξαν το δικό τους κολλάζ για να διακοσμήσουν τη γωνιά του φθινοπώρου. Και καθώς ο Οκτώβρης έφτασε, αναζήτησαν αντίστοιχες λέξεις – κλειδιά στο ποίημα «Οκτώβριος» της Ρένας Καρθαίου και διάβασαν κείμενα στα οποία εντόπισαν τις γεωργικές εργασίες που γίνονται τον Οκτώβριο και τις γιορτές που γιορτάζουμε το μήνα αυτό.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου