Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Προβληματισμοί ως προς τις έννοιες της φιλίας, της δημοτικότητας και της αποτυχίας

Στις συναντήσεις Αγωγής Υγείας με τους μαθητές του Δημοτικού συζητήθηκαν, αυτή την εβδομάδα, τρεις βασικές αρχές διευκόλυνσης και επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας ομάδας. Οι αρχές αυτές είναι: Διευκολύνω-Σέβομαι-Αναγνωρίζω. Οι μαθητές σκέφτηκαν πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αρχές στα πλαίσια των μαθητικών εκλογών. Με αφορμή την εκλογή προέδρου κάθε τάξης ετέθησαν προβληματισμοί ως προς την έννοια της φιλίας, της δημοτικότητας και της αποτυχίας.

Τα ανωτέρω θέματα θα απασχολήσουν τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και θα αναλυθούν οι έννοιες μέσα από την καθημερινότητα στη σχολική κοινότητα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου