Δημοτικό: Προβληματισμοί ως προς τις έννοιες της φιλίας, της δημοτικότητας και της αποτυχίας

Στις συναντήσεις Αγωγής Υγείας με τους μαθητές του Δημοτικού συζητήθηκαν, αυτή την εβδομάδα, τρεις βασικές αρχές διευκόλυνσης και επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας ομάδας. Οι αρχές αυτές είναι: Διευκολύνω-Σέβομαι-Αναγνωρίζω. Οι μαθητές σκέφτηκαν πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αρχές στα πλαίσια των μαθητικών εκλογών. Με αφορμή την εκλογή προέδρου κάθε τάξης ετέθησαν προβληματισμοί ως προς την έννοια της φιλίας, της δημοτικότητας και της αποτυχίας.

Τα ανωτέρω θέματα θα απασχολήσουν τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και θα αναλυθούν οι έννοιες μέσα από την καθημερινότητα στη σχολική κοινότητα.