Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

Οι μαθητές της Β΄ τάξης συζήτησαν στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος για τη συνοικία, καθώς και για την ενορία και το ναό της συνοικίας. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας της ενότητας αυτής επισκέφθηκαν το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Βομβοκού Ναυπακτίας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και βιωματικά τη γνώση που απέκτησαν στην τάξη. Οι μοναχές καλωσόρισαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για την ιστορία του ναού που υπάρχει ήδη από τον 12ο αιώνα. Επίσης, τους μίλησαν για την αγιογράφηση, τα ιερά σκεύη και τα αντικείμενα των εκκλησιών, καθώς και για τη ζωή στο μοναστήρι και στη συνέχεια απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις τους. Τέλος, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο αρχονταρίκι και στους εξωτερικούς χώρους του μοναστηριού. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία την Ηγουμένη και τις μοναχές του ιστορικού μοναστηριού που δεσπόζει της Ναυπάκτου!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου