Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Β΄ Τάξη – Παγκόσμια ημέρα διατροφής

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου η Β΄ Τάξη ασχολήθηκε στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος με το αντίστοιχο κεφάλαιο της διατροφής. Οι μαθητικές ομάδες διάβασαν κείμενα σχετικά με τη διατροφή και ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μάθουν για τη διατροφική πυραμίδα, τις ομάδες των τροφών και τη συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνουμε καθεμιά από αυτές, ώστε να είμαστε υγιείς. Έπειτα κάθε ομάδα ανέλαβε να φτιάξει το σπιτάκι μιας «τροφοοικογένειας». Στη συνέχεια, η τάξη μετατράπηκε σε ένα μικρό παντοπωλείο και οι μαθητές ανέλαβαν τους ρόλους των καταναλωτών και διαφόρων τροφίμων. Τα «τρόφιμα», χρησιμοποιώντας επιχειρήματα για τα θρεπτικά τους συστατικά, έπρεπε να πείσουν τους «καταναλωτές» να τα αγοράσουν, ενώ οι «καταναλωτές» όφειλαν να κάνουν τις σωστές επιλογές ώστε να εξασφαλίσουν μία ισορροπημένη διατροφή. Και για το τέλος του μαθήματος, οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας το επιτραπέζιο παιχνίδι «Το φιδάκι της υγιεινής διατροφής», στο οποίο απαντώντας σε ερωτήσεις προσπάθησαν να φτάσουν στο τέρμα!


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου