Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ΄ Δημοτικού: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “The Odyssey of words”

logotypo e twinning

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning ξεκίνησαν να υλοποιούν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» σε συνεργασία με επτά σχολεία από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και Ελλάδα. Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο “The Odyssey of words” και αφορά τη Δ΄Δημοτικού.
Στο έργο αυτό οι μαθητές θα ζήσουν μια περιπέτεια. Πρόκειται για την περιπέτεια των λέξεων που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, πέρασαν στη λατινική γλώσσα και στη συνέχεια, ταξιδεύοντας μέσα στον χρόνο, έφτασαν σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες, αυτούσιες ή ελαφρά παραλλαγμένες.
Έτσι οι μαθητές θα επιχειρήσουν μια ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στις ευρωπαϊκές γλώσσες αναζητώντας τις κοινές ελληνικές και λατινικές ρίζες πολλών λέξεων που οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή.
Θα μελετήσουν συστηματικά την ετυμολογία τους και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν τις λέξεις αυτές για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους γράφοντας κείμενα, ενώ θα επιχειρήσουν και τη δημιουργία ενός πρωτότυπου ηλεκτρονικού λεξικού.
Η εγγραφή των παιδιών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του eTwinning έχει ήδη γεμίσει με ενθουσιασμό τους μικρούς μαθητές, καθώς επιτρέπει την άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές τους από τα υπόλοιπα σχολεία της Ευρώπης.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου