Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Στα ίχνη του…Φίδαρη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Εύηνο ποταμό (που ονομάζεται και Φίδαρης) πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2016 τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφθηκαν τη γέφυρα Μπανιά και είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για τον ποταμό από τον κ. Θωμά Παναγιωτόπουλο, άριστο γνώστη της περιοχής.
Οι μικροί μαθητές επέδειξαν έντονο ζήλο να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον γύρω τους, τα ζώα και τα φυτά που ζουν στο υδάτινο περιβάλλον, αλλά και για τις ενασχολήσεις των ανθρώπων που ζουν στη γύρω περιοχή. Επίσης τα παιδιά άκουσαν για τις αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο ποτάμι, όπως ιππασία, τοξοβολία, ράφτινγκ και κανόε-καγιάκ.
Ο εκπαιδευτικός περίπατος αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιληφθούν οι μαθητές τη σπουδαιότητα του νερού, αλλά και την αρμονία που επιτυγχάνεται μέσω αυτού στη φύση.
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και πιο συγκεκριμένα της Ενότητας «Το νερό», οι μαθητές αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν σημειώσει χθες σχετικά με το ποτάμι και το φυσικό περιβάλλον εκεί. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στις τάξεις τους, παρήγαγαν Γραπτό Λόγο, περιγράφοντας το τοπίο που αντίκρισαν στην εκδρομή τους. Άλλωστε η Περιγραφή είναι το κειμενικό είδος που διδάσκονται σε αυτήν την ενότητα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου