Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Β΄ Δημοτικού: Συζήτηση για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Δημητρίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο χρόνος, οι εποχές και οι μήνες του» που υλοποιεί η Β΄ Τάξη, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα έθιμα του φθινοπώρου. Ανάμεσα σ’ αυτά αναφέρθηκαν και στην εμποροπανήγυρη που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη της Ναυπάκτου προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έθιμο αυτό από τον κ. Θωμά Παναγιωτόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου «Το επαχτίτικο παζάρι». Άκουσαν με ενδιαφέρον πληροφορίες για πώς οργανώθηκε η εμποροπανήγυρη στο παρελθόν, έκαναν ερωτήσεις και έλυσαν τις απορίες ενώ παρακολούθησαν και εικόνες της πόλης της Ναυπάκτου και της εμποροπανήγυρης του παρελθόντος.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου