Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Πάνου ξεναγούνται στη Βουλή των Ελλήνων…Συνομιλούν με πολιτικούς…

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γ. Αθάνας» επισκέφτηκαν στις 4-11-2016, ημέρα Παρασκευή τη Βουλή των Ελλήνων.
Αρχικά τους δέχτηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τους μίλησε για τη λειτουργία της Βουλής και τους προέτρεψε ν’ αναζητούν τη γνώση, γιατί θ’ αποτελέσει το ισχυρότερο όπλο τους αύριο που θα βγουν στην κοινωνία. Αναφέρθηκε κολακευτικά στο έργο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, για τα οποία ήταν πλήρως ενημερωμένος από τους συνεργάτες του. Απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών με ευγένεια.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Δημ. Κρεμαστινό, ο οποίος τους μίλησε διεξοδικά για τον Γ. Αθανασιάδη-Νόβα ως πρόεδρο της Βουλής, ως Ακαδημαϊκό, ως διανοούμενο και δημοσιογράφο. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές: Δ. Κωνσταντόπουλος και Θ. Παπαθεοδώρου.
Ακολούθησε ξενάγηση από τους υπαλλήλους της Βουλής και περιήγηση στους χώρους του ιστορικού κτιρίου, στο οποίο έχει γραφτεί ένα μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μετά την ξενάγηση οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στα Θεωρεία της και παρακολούθησαν ζωντανά τις τοποθετήσεις των Βουλευτών πάνω σε επίκαιρα θέματα. Ο προεδρεύων κ. Λυκούδης γνωστοποίησε από την έδρα στους παριστάμενους Βουλευτές την παρουσία των μαθητών στα Θεώρεια.
Εμπειρία μοναδική!!!
Τέλος ο Βουλευτής κ. Δημ. Κωνσταντόπουλος προσκάλεσε τους μαθητές στο εντευκτήριο της Βουλής προσφέροντάς τους αναψυκτικά και δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους παριστάμενους βουλευτές όλων των κομμάτων και να φωτογραφηθούν στο χώρο.
Κάπου εκεί έκλεισε η επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου στη Βουλή των Ελλήνων.
Είναι φανερό ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γ. Αθάνας» που θα υλοποιηθεί το σχ. έτος 2016-2017 θα φέρει τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων σε επαφή με χώρους και πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γ. Αθάνας» συνεχίζεται…


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου