Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Φτιάχνοντας μια ηχοϊστορία»

Κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτώβρη, οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού διάβασαν και επεξεργάστηκαν την ιστορία «Η φαντασία του Οκτώβρη» από το βιβλίο της Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου Τα παιδιά του φθινοπώρου – Ιστορίες με τους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, στο μάθημα της Μουσικής, οι μαθητές εντόπισαν τις λέξεις της ιστορίας που θα μπορούσαν να αναπαραστήσουν με ήχους και χρησιμοποιώντας τα χέρια τους, τα πόδια τους, τη φωνή τους και ορισμένα μουσικά όργανα συνδύασαν τους ήχους με την αφήγηση και δημιούργησαν μία ηχοϊστορία. Ο ήχος του ρολογιού, ο ήχος των μπουμπουνητών το φθινόπωρο, ο καλπασμός του αλόγου, ο ήχος της βροχής, το γέλιο του μάγου και της μάγισσας είναι μερικοί από τους ήχους που ακούγονται στην ηχοϊστορία για να αναπαραστήσουν τις λέξεις «χρόνος», «Οκτώβρης», «άλογο», «βροχή», «Υγρασία» και «Πόνος» αντίστοιχα. Έτσι, οι μαθητές διδάχθηκαν με διαθεματικό, βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο διάφορα στοιχεία για το μήνα αυτό.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου