Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Κυκλοφορώ με ασφάλεια

Στο Μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος ασχοληθήκαμε πρόσφατα με το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής. Στην τάξη οι μαθητές παρατήρησαν εικόνες, παρακολούθησαν powerpoint και βίντεο, συζήτησαν για διάφορα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και συμπλήρωσαν διάφορα φύλλα εργασίας. Και, επειδή ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς είναι ο βιωματικός και ανακαλυπτικός τρόπος, το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής έκλεισε με την επίσκεψη της Β΄ Τάξης στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ναυπάκτου. Εκεί, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τον τρόπο που πρέπει να κυκλοφορούν ως πεζοί και έκαναν και οι ίδιοι ερωτήσεις. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δουν και από κοντά όλα όσα έμαθαν στην τάξη. Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα μεταφορών και συγκοινωνιών Ναυπάκτου και ιδιαίτερα τον κύριο Κονίδα Παναγιώτη, υπάλληλο της υπηρεσίας, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και ενημέρωσε υπομονετικά και αναλυτικά τους μαθητές. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την απαρχή μιας σειράς επισκέψεων που στοχεύουν στη δημιουργία σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου