Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γ΄Δημοτικού: "Σχολικός εκφοβισμός και δυο μήλα κόκκινα"

Στη συνάντηση με τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού μιλήσαμε για το σχολικό εκφοβισμό, λεκτικό, κοινωνικό και σωματικό. Κάναμε ένα πείραμα με δυο κόκκινα μήλα εμπνευσμένοι από το "Relax Κids Tamworth - Relax Kids Teacher explains bullying uses two apples". Στόχος ήταν να μείνει στα παιδιά η εσωτερική εικόνα ενός χτυπημένου μήλου και να θυμούνται πως όταν προσβάλλουν ένα παιδί η εξωτερική του εικόνα μένει ίδια σαν την κόκκινη φλούδα του μήλου, η ψυχή του παιδιού όμως πονάει σαν το μαυρισμένο εσωτερικό του μήλου. Κανένα παιδί δεν έχει δικαίωμα συστηματικά να κάνει τον συμμαθητή του να στενοχωριέται, "να μαυρίζει". Χαρούμενα παιδιά - Υγιείς ενήλικες! Σεβασμός - Ευγένεια - Ενδυνάμωση!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου