Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού ασχολήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος με την ενότητα των δικαιωμάτων των παιδιών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων στις 20 Νοεμβρίου. Συζήτησαν για τα δικαιώματα των παιδιών, έφτιαξαν το θεματικό λεξιλόγιο της ενότητας, παρακολούθησαν βίντεο της UNICEF, της actionaid και βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, άκουσαν σχετικά τραγούδια, έφτιαξαν ζωγραφιές και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες με τα δικά τους συνθήματα για τα δικαιώματα των παιδιών, αφού συζήτησαν πρώτα για τα δομικά στοιχεία μιας αφίσας. Η ενότητα ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι παντομίμας στο μάθημα της θεατρικής αγωγής, μέσω του οποίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά και διαθεματικά το θέμα των δικαιωμάτων. Καρτέλες με διάφορα δικαιώματα μοιράστηκαν στους μαθητές και κάθε μαθητής προσπάθησε να αναπαραστήσει ένα δικαίωμα ώστε να το μαντέψουν οι συμμαθητές του!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου