Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Μαθαίνοντας για το “ευλογημένο δέντρο”... αξίας αξεπέραστης για τον πολιτισμό μας

Οι μαθητές της Α΄ τάξης συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος “Μεσογειακοί καρποί της γης-ελιά”, τη Δευτέρα, 5-12-2016, έστρωσαν τα λιόπανα κάτω από τα φορτωμένα με καρπούς ελαιόδεντρα κι αφού πήραν στα χέρια τους τις ράβδους, ξεκίνησαν το ράβδισμα. Εν συνεχεία, γέμισαν τα τσουβάλια τους με τους ευλογημένους καρπούς και την Τρίτη, 6-12-2016, κατευθύνθηκαν προς το ελαιοτριβείο του κ. Μίχου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το ταξίδι της ελιάς, την επεξεργασία, δηλαδή, που υφίσταται έως την παραγωγή του “υγρού χρυσαφιού“ και “μεγάλου θεραπευτή“ κατά τον Όμηρο και τον Ιπποκράτη αντίστοιχα. Ο υπεύθυνος αφού τους ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου του, ακολούθως τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τα στάδια παραγωγής του ελαιόλαδου, δείχνοντάς τους ταυτόχρονα και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα ελαιοτριβεία.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου