Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Β΄ Δημοτικού – Συνάντηση με συγγραφέα

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού υποδέχτηκαν σήμερα στο σχολείο τη συγγραφέα, κυρία Τζέμη Τασάκου. Ακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της διδασκαλίας της λογοτεχνίας και έχοντας υπόψη την ανάγκη να καλλιεργηθεί στους μαθητές στάση φιλαναγνωσίας, εντάχθηκε στο σχέδιο εργασίας της Β΄ Δημοτικού «Ο χρόνος, οι εποχές και οι μήνες του» η ενασχόληση με το βιβλίο «Πού πήγε ο γερο – Χρόνος;» της κυρίας Τασάκου. Οι μαθητές διάβασαν το βιβλίο και πραγματοποίησαν μία σειρά από δραστηριότητες φιλαναγνωσίας. Αξιοποιώντας τη δημιουργική γραφή, εμπνεύστηκαν από την ιστορία του βιβλίου και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες. Στη συνέχεια, έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις από το βιβλίο, ζωγράφισαν ό,τι τους άρεσε περισσότερο, έγραψαν τραγούδι με στίχους εμπνευσμένους από το βιβλίο και τους έκαναν εικονόλεξο, δραματοποίησαν την ιστορία και τέλος την μετέτρεψαν σε κουκλοθέατρο δίνοντας μάλιστα τα δικά τους δώρα στο νέο χρόνο. Τις δραστηριότητες αυτές τις παρουσίασαν στην κυρία Τασάκου και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να της πάρουν και συνέντευξη! Η συγγραφέας απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών και τους είπε ότι ήθελε από μικρή να γίνει συγγραφέας, ενώ τους ενθάρρυνε να ασχολούνται με τη λογοτεχνία, να διαβάζουν βιβλία και να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες! Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Τασάκου για την επίσκεψή της και τις πολύτιμες συμβουλές της!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου