Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: «Η ολοκλήρωση του παζλ της ελιάς»

Οι μαθητές της Α΄ τάξης ολοκλήρωσαν το διαθεματικό σχέδιο εργασίας «Μεσογειακοί καρποί της γης: η ελιά» προσεγγίζοντας το θέμα πολυδιάστατα και βιωματικά. Έχοντας επισκεφθεί έναν γειτονικό ελαιώνα και το ελαιοτριβείο, γνώρισαν τη διαδικασία συγκομιδής του καρπού της ελιάς και τον τρόπο επεξεργασίας του, ώστε να παραχθεί το ελαιόλαδο. Εν συνεχεία, τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα με τη δική τους καλλιτεχνική σκοπιά κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης, τραγουδώντας το ποίημα «Η ελιά» του Κωστή Παλαμά, παίζοντας το παιχνίδι «Τα ραβδάκια» και δραματοποιώντας τον μύθο που αναφέρεται στη διαμάχη της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την κυριαρχία στην Αττική. Ως αποκορύφωμα όλων των δράσεων οι μαθητές έδωσαν τη δική τους γευστική πρόταση με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο!
Το παζλ της ελιάς ολοκληρώθηκε συνθέτοντας τα κομμάτια των γνώσεων με ένα πολύπλευρο τρόπο!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου