Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη της Β΄ Τάξης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου

Την εβδομάδα αυτή με αφορμή την ενότητα 11 του μαθήματος της Γλώσσας ασχοληθήκαμε με τα βιβλία. Μιλήσαμε για το χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης και τη δουλειά του βιβλιοθηκονόμου. Διαβάσαμε μάλιστα και το βιβλίο και του W.E. Joyce «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κυρίου Μόρρις Λέσμορ» και παρακολουθήσαμε την αντίστοιχη ταινία μικρού μήκους που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Έτσι, χθες επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου προκειμένου να δούμε και από κοντά το χώρο της βιβλιοθήκης. Εκεί είδαμε εικόνες από παράξενες βιβλιοθήκες του κόσμου, συζητήσαμε για τη δημιουργία ενός βιβλίου και την προώθησή του στο αναγνωστικό κοινό, για τα διάφορα είδη βιβλίων και  για τους κανόνες  που πρέπει να ακολουθούμε όταν δανειζόμαστε ένα βιβλίο και είδαμε το σχετικό βίντεο «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί». Τέλος, φτιάξαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες! Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο χώρο και τη σχετική  ενημέρωση!


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου