Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Μάθημα με λαογραφικό χαρακτήρα...

Την Τρίτη 31/1/2017, οι μαθητές της Στ΄ τάξης με αφορμή το κείμενο της Γλώσσας «Καλοκαίρι με τσουγκράνα κι αμίλητο νερό» φιλοξενήθηκαν στο λαογραφικό μουσείο Μανάγουλης. Εκεί παρατήρησαν οικοσκευές και ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής τα παλιότερα χρόνια και πώς απλές πλέον δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα, το πλύσιμο ή ακόμα και η απόκτηση ενός ρούχου ήταν πολύ πιο κοπιώδεις και χρονοβόρες. Συνειδητοποίησαν πως το να έχει κάποιος ψωμί, γάλα, τυρί, βούτυρο κ.α. στο τραπέζι του ήταν αποτέλεσμα πολλών ωρών δουλειάς. Επιπλέον, είδαν γεωργικά εργαλεία και μίλησαν για το όργωμα, το θέρισμα, το αλώνισμα. Όλα ήταν πιο απλά και πιο δύσκολα συνάμα. Όμως όπως λέει και η λαϊκή παράδοση, τελικά «το πιο γλυκό ψωμί» είναι αυτό για το οποίο κοπιάζεις ο ίδιος για να το αποκτήσεις.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου