Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

6ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» για έκτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, διοργανώνουν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία.
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού του σχολείου μας συμμετέχουν στον 6ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων με θέμα « Ήρωες και ηρωίδες του χθες και του σήμερα». Ήδη από την έναρξη του Μαραθώνιου οι μαθητές έχουν αρχίσει την ανάγνωση των τεσσάρων προτεινόμενων βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο που αντιστοιχούν στην ηλικία τους («Η αρπαγή του Κέρβερου», «Τα μήλα των Εσπερίδων», «Το τραγούδι των Σειρήνων», «Λαβύρινθος και Μινώταυρος»). Στην παρούσα φάση καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια που διαμορφώθηκαν από τους συγγραφείς του εκδοτικού οίκου και σχετίζονται με την κατανόηση του περιεχομένου των παραπάνω βιβλίων. Τα ερωτηματολόγια περιλαμβάνουν ερωτήσεις κλειστού τύπου (ακροστιχίδες, σταυρόλεξα) και ανοικτού τύπου τόσο για τη δραστηριοποίηση της μνήμης όσο και για την καλλιέργεια της συνθετικής σκέψης και την ανάπτυξη της φαντασίας.
Η ανάγνωση...συνεχίζεται! Ας «τρέξουμε» στον Μαραθώνιο!

 

marathonios 6 195


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου