Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ' τάξη Δημοτικού: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ασφάλεια. Λέξη που έρχεται στο μυαλό κάθε γονέα και που κάνει τα πάντα για να την εξασφαλίσει στο παιδί του.Στις μέρες μας ωστόσο δεν είναι όλα αυτονόητα, ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά και διαδίκτυο. Η σημερινή Ημέρα Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει όσον αφορά τους κινδύνους που εγκυμονεί η λανθασμένη χρησιμοποίηση του Παγκόσμιου Ιστού. Στο πλαίσιο αυτό προέχει κατά κύριο λόγο η ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς των μαθητών παιδικής, προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας για τις παγίδες του Ίντερνετ. Με αυτό το σκεπτικό τα δυο τμήματα της Δ' τάξης παρακολούθησαν σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το Διαδίκτυο και τους κινδύνους του, ενώ έπειτα συνέταξαν ομαδοσυνεργατικά τον δεκάλογο χρήσης διαδικτυακών εργαλείων, καθώς και κανόνες σωστής συμπεριφοράς στον ψηφιακό κόσμο. Έπειτα στο μάθημα των Η/Υ μελέτησαν υποθετικές περιπτώσεις μεγάλης επικινδυνότητας στο Διαδίκτυο και τους δόθηκε κατεύθυνση για το τι κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ολοήμερη δράση αυτή είχε ως σκοπό να κατευθύνει τους μαθητές προς μια στάση διαρκούς εγρήγορσης και προσοχής, όταν χρησιμοποιούν συσκευές με διαδικτυακή σύνδεση, προκειμένου να μάθουν να αξιοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς να διατρέχουν κινδύνους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου