Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: Τα «πρωτάκια» και το μυστικό τους για την «πρώτη» επίδοσή τους στο σχολείο βρίσκεται...και στο υγιεινό τους πρωινό!

Συνεχίστηκε και σήμερα Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου του 2017, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται   με θέμα την υγιεινή διατροφή και αφορά τους μαθητές της Α΄ Τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Οι υπεύθυνες διατροφολόγοι, Μέμα Λαμπροπούλου και Μαρκέλλα Συμεοπούλου του διατροφικού εργαστηρίου “Ευτροφία”, μέσα από ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό και συνάμα μοναδικό προσέφεραν για ακόμη μία φορά γνώσεις στα παιδιά με κύριο σκοπό  τον εμπλουτισμό του διαιτολογίου τους με τρόφιμα απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος κύκλος των εργαστηρίων που διενεργήθηκε σήμερα με θέμα την ορθή κατανομή των ομάδων τροφίμων και την επιλογή υγιεινών σνακ περιελάμβανε πληθώρα δραστηριοτήτων που κράτησαν το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο καθ΄ όλη τη διάρκεια διεκπεραίωσής τους. Καταρχάς, οι μαθητές ως “δύσκολα εργαζόμενοι” στο πλαίσιο του σχολείου, κατανόησαν ότι προκειμένου να έχουν την ενέργεια που χρειάζεται για την απαιτητική τους ημέρα, οφείλουν να καταναλώνουν ένα υγιεινό πρωινό που να περιλαμβάνει ένα τρόφιμο από τις τρεις βασικές ομάδες τροφίμων, γαλακτοκομικών, δημητριακών και φρούτων. Ακολούθως, σχεδίασαν ένα υγιεινό πιάτο διατροφής, αφού προηγουμένως έμαθαν πώς πρέπει να το διαμορφώνουν προκειμένου αυτό να είναι αφενός θρεπτικό και ισορροπημένο αφετέρου. Αποκορύφωμα όλων των δράσεων υπήρξε η δημιουργία ατομικών κέικ μήλου από τα ίδια τα παιδιά! Τα οφέλη της σημερινής μέρας πάρα πολλά...τα παιδιά για ακόμη μία φορά εξοικειώθηκαν με την έννοια της καλής διατροφής μέσα από ευχάριστες και βιωματικές δραστηριότητες για τα ίδια! Έπεται συνέχεια...διασκεδαστική και άκρως διατροφική!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου