Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Η Β΄ Δημοτικού συναντά τη λαϊκή παράδοση

Με αφορμή τις ενότητες της Γλώσσας και της Μελέτης του Περιβάλλοντος που αναφέρονται στη λαογραφία, οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το κέντρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων «δρω» και παρακολούθησαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεματικό κυνήγι θησαυρού λαϊκής παράδοσης». Ένα υπέροχο ταξίδι στη λαϊκή παράδοση ξεκίνησε με γράμματα που έστειλε η μητέρα Ελλάδα στις μαθητικές ομάδες και τις κάλεσε σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού. Πρώτο στοιχείο του θησαυρού μια παλιά μαθητική φωτογραφία με σχολικές ποδιές που μας οδήγησε στον πρώτο σταθμό του ταξιδιού μας, τις παροιμίες. Στη συνέχεια μια κόκκινη κλωστή παραμυθιού μας έφερε στο δεύτερο σταθμό, τα αινίγματα. Στον τρίτο και τελευταίο σταθμό μπερδέψαμε τη γλώσσα μας με τους γλωσσοδέτες! Ο θησαυρός τελικά ανακαλύφθηκε και από το σεντούκι εμφανίστηκαν πολλά παλιά αντικείμενα, όπως λατέρνα, ροκάνα, παραδοσιακή φορεσιά τσολιά, λαζαράκι, βάζο μαρμελάδας, πράσινο σαπούνι, παλιά κοσμήματα, κεντήματα με βελονάκι, λαχείο, πήλινο γλαστράκι  και πολλά ακόμη αντικείμενα παλιότερης εποχής. Ένας μικρός αργαλειός τράβηξε την προσοχή μας και αφού είδαμε πώς λειτουργεί πήραμε νήμα και φτιάξαμε τη δική μας κατασκευή. Στη συνέχεια, σειρά είχαν τα παιχνίδια! Οι μικροί μαθητές έπαιξαν με σβούρα, μπαλάκια, νεροσφυρίχτρες και άλλα παραδοσιακά παιχνίδια. Και για το τέλος, διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου