Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λαογραφική έκθεση Β΄ Δημοτικού

Αντικείμενα του παρελθόντος, που συνέλεξαν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού με πολύ ενδιαφέρον και όρεξη, κοσμούν την όγδοη λαογραφική έκθεση του δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου που διοργανώθηκε με αφορμή τις ενότητες της Γλώσσας και της Μελέτης του Περιβάλλοντος που αναφέρονται στη λαογραφία. Οικιακά σκεύη και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως ανέμη, σίδερο, γουδί, τηγάνι, πυροστιά, κανάτες, παγούρι, κουτάλα, πιρούνα, διακοσμητικά πιάτα, μύλος του καφέ, λάμπες, φανάρι, λυχνάρια, παλιές ζυγαριές, νιπτήρας, κουδούνι, θήκη κοσμημάτων, ταγάρι, παιχνίδια, βιβλία και χειροτεχνήματα όπως επιτραπέζια κεντήματα είναι μερικά από τα αντικείμενα της έκθεσης που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη, παλιότερη εποχή, μας «διηγούνται» την ιστορίας τους και μας θυμίζουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Ξεχωριστή θέση στην φετινή λαογραφική έκθεση έχει και η συλλογή παλιών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων, αφού περιλαμβάνει νομίσματα από την εποχή του βασιλέα Γεώργιου του Α΄ (1863 – 1913) ως και τα τελευταία νομίσματα δραχμής του 2000.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου