Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: Ανακαλύπτοντας τους «θησαυρούς» του πιο πλούσιου «ιχθυοπαραγωγού» βυθού της χώρας μας...

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου αποτελεί τον μεγαλύτερο υγρότοπο της χώρας μας και φιλοξενεί δεκάδες αποδημητικά πουλιά, οπότε η επίσκεψή μας σ΄ αυτήν  προκειμένου να δούμε από κοντά τους «φτερωτούς» μας «φίλους», που γνωρίσαμε στο διαθεματικό πρόγραμμα που υλοποιήσαμε με τίτλο «αποδημητικά πουλιά», φάνταζε πλέον επιτακτική ανάγκη. Έτσι, την Τρίτη, 21/2/2017, μεταφερθήκαμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου. Εκεί, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, αφού μας υποδέχτηκαν, μέσα από την αφήγηση ενός παραμυθιού μας έφεραν σε μία πρώτη επαφή με τη λιμνοθάλασσα και το ευρύτερο οικοσύστημα. Ακολούθως, μας περιήγησαν με τη βοήθεια του λεωφορείου μέσα στη λιμνοθάλασσα, ακολουθώντας τον δρόμο της Τουρλίδας. Ένας υδάτινος μαγικός κόσμος απλώθηκε  μεμιάς μπροστά μας. Τα μικρά ψαροκάλυβα, τ’ απέραντα ιβάρια και η θέα των γαϊτών να τρεμοπαίζουν στα ήρεμα νερά του αβαθή υγρότοπου  μάς μούδιασαν με την απαράμιλλη γοητεία που άσκησαν πάνω μας. Μετέπειτα, με τη βοήθεια τηλεσκόπιων παρατηρήσαμε από απόσταση αναπνοής ένα ρόδινο κοπάδι φοινικόπτερα, αβοκέτες και κορμοράνους να συναγωνίζονται ακόμη και τους πιο επιδέξιους ψαράδες! Ακολούθως, μάς δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία σειρά δραστηριοτήτων γραπτής έκφρασης κυριολεκτικά μέσα στη φύση! Η επαφή με τη φύση έγινε πηγή ανεκτίμητων γνώσεων για όλους μας. Η «περικαλλέα λίμνη», όπως ακριβώς την αποκάλεσε ο Όμηρος, την πρώτη φορά που την είδε, συνεπαρμένος κι αυτός από το μαγευτικό σκηνικό της οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας γοήτευσε! Καταλήγοντας, ύστερα από  το σημερινό μας βίωμα θέλουμε να συμπληρώσουμε στα λόγια του Λουκή Ακρίτα ότι "κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου"  το εξής: κάθε ευτυχισμένος - πλήρης άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου... και αν αναρωτιέστε εύλογα πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στον μαγευτικό κόσμο που έχει την τύχη να αντικρίζει καθημερινά κάθε δημότης Μεσολογγίου.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου