Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: Φτάνοντας στην «Ιθάκη» της διατροφής!

Ένας γευστικός, υγιεινός και διασκεδαστικός κύκλος γνώσεων ολοκληρώθηκε, καθώς την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε το τρίτο εργαστήρι διατροφής που υλοποιείται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την υγιεινή διατροφή συνεργαζόμενοι με το διατροφικό εργαστήρι «Ευτροφία». Οι διατροφολόγοι, Μέμα Λαμπροπούλου και Μαρκέλλα Συμεοπούλου, με τη δική τους βιωματική και διαθεματική χροιά προσέφεραν πλούσιες γεύσεις, αρώματα και προπαντός γνώσεις με βασική θεματική τα «Γλυκά». Τα παιδιά, αφού έφαγαν το υγιεινό πρωινό τους, πήραν δυνάμεις και έφτιαξαν ένα πρωτότυπο, ευφάνταστο και κυρίως γευστικό cheesecake! Εν συνεχεία, οι παιγνιώδεις δραστηριότητες είχαν πρωτεύοντα ρόλο, μιας και οι μικροί μας μαθητές έπαιξαν μουσικές γλυκές καρέκλες και το κυνήγι των κρυμμένων γλυκών! Βέβαια ως νομοταγείς εν δυνάμει διατροφολόγοι κατασκεύασαν το φανάρι των γλυκών τοποθετώντας τα γλυκά σε τρεις κατηγορίες βάσει της διατροφικής τους αξίας. Σα βγήκαμε στο πηγαιμό για την Ιθάκη της διατροφής, ευχηθήκαμε να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος ευχάριστες, διασκεδαστικές, πολύχρωμες και γευστικές περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις… Σας ευχαριστούμε!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου