Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη ΣΤ' τάξης σε μια πόλη ηρωική και ιερή…

«Όποιος άνθρωπος είναι ελεύθερος είναι πολίτης του Μεσολογγίου»… αναγράφεται σε ένα μνημείο στην είσοδο της πόλης. Χτες 23/2/2017, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν σε τρεις χώρους–τόπους που είναι συνυφασμένοι με την Ιστορία τόσο του Μεσολογγίου, όσο και όλης της Ελλάδας.
Πρώτα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας-Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», όπου άλλοτε ήταν το σπίτι του αρχηγού της φρουράς της πόλης Ραζή- Κότσικα. Το σπίτι αυτό ήταν έτοιμο να καταρρεύσει. Ένας πολίτης, όμως, με το όνομα Νίκος Κορδόσης το αγόρασε, το ανακαίνισε και το πρόσφερε στην κοινωνία του Μεσολογγίου. Έπειτα, ακολούθησε ξενάγηση στον κήπο των Ηρώων, κοιμητήριο ηρώων Ελλήνων αλλά και Φιλελλήνων. Τέλος, θαύμασαν έργα τέχνης που σχετίζονται με την Έξοδο του Μεσολογγίου στην Πινακοθήκη- Παλιό Δημαρχείο της πόλης.
Η επίσκεψη αυτή έγινε με σκοπό να συνδέσουν οι μαθητές τη διδασκαλία με τον πραγματικό χώρο της πολιορκίας. Σε αυτό μας βοήθησε ιδιαίτερα και η παρουσία του ξεναγού Γεωργίου Αποστολάκου, που ήταν γλαφυρότατος και ιδιαίτερα καταρτισμένος στα θέματα αυτά, για αυτό και τον ευχαριστούμε.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου