Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Το Θέατρο Σκιών πηγαίνει στα Εκπαιδευτήρια Πάνου...»

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α΄ και της Β΄ Τάξης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το θέατρο Σκιών στην Ελλάδα» υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό τον κύριο Χρήστο Πατρινό, επαγγελματία καραγκιοζοπαίχτη του Θεάτρου Σκιών, και παρακολούθησαν το θεατρικό έργο «Ο Καραγκιόζης και τα γράμματα».
Σκοπός μας ήταν η συνάντηση των μαθητών με τους ήρωες της τέχνης του Καραγκιόζη και η επαφή τους με την τεχνική του θεάτρου σκιών καθώς και των πολιτιστικών στοιχείων που αυτό μεταφέρει. Άλλωστε τα βασικά χαρακτηριστικά του θεάτρου σκιών, όπως το παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά, οι δισδιάστατες φιγούρες και ο συμβολικός λόγος έγιναν εκπαιδευτικά εργαλεία, ώστε οι μαθητές μας να λάβουν πολύτιμα μηνύματα για την αξία της γνώσης για τη μετέπειτα πορεία κάθε ανθρώπου.
Οι μαθητές μας διασκέδασαν και είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παιδαγωγική αξία του θεάτρου μέσα στο χώρο του σχολείου τους.


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου