Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗ

«Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη…» τραγούδησαν οι μαθητές της Γ’ δημοτικού κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στο εργαστήρι του καραγκιοζοπαίχτη κύριου Κώστα Μακρή την Τετάρτη 15 Μαρτίου. Κάπως έτσι δόθηκε το σύνθημα να ξεκινήσει η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το κόκκινο φάντασμα». Οι μαθητές απόλαυσαν γνήσιο θέατρο σκιών ως προέκταση του σχεδίου εργασίας που υλοποιούμε όλο αυτό το διάστημα. Οι μαθητές γέλασαν με την ψυχή τους με τα κατορθώματα και τις περιπέτειες του λαϊκού ήρωα. Προηγήθηκε από τον ίδιο τον κύριο Μακρή μια σύντομη ιστορική αναδρομή της προέλευσης και πορείας του Καραγκιόζη καθώς και παρουσίαση χειροποίητων φιγούρων φτιαγμένων από ποικιλία υλικών. Με βάση τα λεγόμενα του καραγκιοζοπαίχτη, αλλά και την προετοιμασία που ήδη είχε πραγματοποιηθεί στη σχολική τάξη, οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου του πήραν συνέντευξη διατυπώνοντας άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου