Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α’ Δημοτικού: Τα «πρωτάκια» οδεύοντας στο μονοπάτι της φύσης, γίνονται αγωνιστές ενός υγιούς περιβάλλοντος και ...απομακρύνουν μακριά τον εφιάλτη της «Σκουπιδανίας»

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος εντάξαμε στο διαθεματικό πρόγραμμα που πραγματοποιούμε με στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά από μικρή ηλικία, εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) στη Βλαχομάνδρα.
Την Τρίτη, 21/3/2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους μετέβησαν στο Χ.Υ.Τ.Α , όπου ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη Χημικό, για όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την αποκομιδή των απορριμμάτων έως την ταφή τους, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν και τη σημασία της ανακύκλωσης. Έμαθαν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και πού πρέπει να τα τοποθετούν. Ακολούθως, ενημερώθηκαν και για την κομποστοποίηση και τον τρόπο που μπορούν όλοι ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν σ’ αυτήν.
Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο κατανόησαν τη σημασία που έχει η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α., αφενός για την προστασία του περιβάλλοντος κι αφετέρου για την εξασφάλιση της ποιοτικής ζωής των πολιτών. Επρόκειτο αναμφίβολα για μια ενδιαφέρουσα εμπειρία γνώσης. Οι μαθητές ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, μέσα από αυτήν την επίσκεψη έθεσαν ως προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση και δημιούργησαν με συνοδοιπόρο την ελπίδα, προσδοκίες για την ύπαρξη ενός καθαρού και υγιούς πλανήτη!

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου