Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη της Β΄ Δημοτικού στο Μουσείο Τύπου

Στις ενότητες 17 και 19 της Γλώσσας οι μαθητές της Β΄ τάξης ασχολήθηκαν με τις εφημερίδες. Μίλησαν για διάφορους τύπους εφημερίδων, όπως καθημερινές και εβδομαδιαίες, για τα άρθρα, τη μορφή των εφημερίδων, καθώς και για τη διαδικασία έκδοσής τους. Με αφορμή τις ενότητες αυτές πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Τύπου στην Πάτρα. Η υπεύθυνη του Μουσείου υποδέχτηκε με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους καλωσόρισε στο χώρο. Στη συνέχεια, τους  εξήγησε για ποιο λόγο δημιουργήθηκε το Μουσείο Τύπου και τι περιλαμβάνει. Εφημερίδες παλιότερες και σύγχρονες παρουσιάστηκαν στους μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και έπειτα εντόπισαν τις διαφορές στη μορφή των εφημερίδων. Και επειδή οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν σωστές, μια μικρή εφημερίδα, ο Εφημεριδούλης, παρουσιάστηκε για να τους κάνει συντροφιά, να τους πει την ιστορία του και να τους ζητήσει βοήθεια για να λύσει τους γρίφους που του έθεσε το σοφό γραμματόσημο. Ψάχνοντας σε παλιές εφημερίδες και διαβάζοντας άρθρα, τα παιδιά έλυσαν τους γρίφους, κατέγραψαν τις απαντήσεις τους και βοήθησαν τον Εφημεριδούλη να μείνει στο Μουσείο. Φεύγοντας έδωσαν την υπόσχεση πως τις γνώσεις που πήραν από την επίσκεψη θα τις αξιοποιήσουν στη δημιουργία της δικής τους σχολικής εφημερίδας!

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου