Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ε΄ δημοτικού: Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ δημοτικού, με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών, επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν τα παιδιά να αποκτήσουν μια βιωματική γνώση γύρω από τα μέρη του ναού, των βυζαντινών εικόνων, των αγιογραφιών και των έργων εκκλησιαστικής τέχνης που κοσμούν κάθε ναό. Η αναλυτή περιγραφή του πατέρα Πολύκαρπου Θεοφάνη, που μας συνόδευσε, και η λεπτομερής εξήγηση όσων είδαμε, έδωσαν στα παιδιά της ευκαιρία να κατανοήσουν έννοιες που ίσως μέσα στο πλαίσιο της σχολικής τάξης τους φαίνονται δυσνόητες.
Η επίσκεψή μας δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα, αφού μετά την ξενάγηση στον ναό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το διάλειμμά τους στον αύλιο χώρο του ναού, να παίξουν και να απολαύσουν όμορφες στιγμές.
Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Πολύκαρπο για την συμβολή και την συνεργασία, καθώς και τους υπευθύνους της Ενορίας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου