Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ Δημοτικού: Oι «Ανακυκλωσούληδες» μας υπόσχονται έναν πεντακάθαρο πλανήτη…

Το περιβάλλον ανήκει στη νέα γενιά και όχι στη γενιά που φεύγει, γι΄ αυτό κι εμείς ως εκπαιδευτικοί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στη γη μας, στο σπίτι όλων μας, να διαμορφώσουμε ενεργούς πολίτες στα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Με γνώμονα αυτή την τοποθέτηση υλοποιήσαμε διαθεματικό πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση. Ένα θέμα που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή τους μαθητές μας. Τα παιδιά έζησαν την ανακύκλωση και δεν άκουσαν απλά γι΄ αυτήν. Μυήθηκαν στη διαδικασία της ανακύκλωσης και την έκαναν τρόπο ζωής.
Τη Δευτέρα, 3 Απριλίου με τις θεατρικές παραστάσεις “Η ωραία Μολυσμένη” και “Οι φίλοι της κυρίας Ανακύκλωσης και οι περιπέτειές τους” που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Τα οικολογικά μηνύματα ήταν διάσπαρτα παντού και στις δύο παραστάσεις.
Τελικά, η ανακύκλωση μας συμφέρει όλους, όπως μας είπαν, γι΄ αυτό κι εμείς δε ξεχνάμε να ανακυκλώνουμε πάντα και παντού! Συγχαρητήρια στους μικρούς μας μαθητές!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου