Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ο γιατρός, ο άνθρωπος, ο φίλος των παιδιών Ανδρέας Ηλιάδης στα Εκπαιδευτήρια Πάνου

Πώς μπορούμε να  βοηθήσουμε έναν φίλο μας σε περίπτωση ανάγκης; Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα που κινητοποίησε τους μαθητές Ε΄, Στ΄ τάξης αλλά και του Γυμνασίου μας να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον την σημερινή ενημέρωση. Εισηγητής ήταν ο κ. Ηλιάδης με ειδικότητα παιδιάτρου - εντατικολόγου που συμμετέχει εθελοντικά στη δράση για την ενημέρωση μαθητών με θέμα «Βασικά στοιχεία πρώτων βοηθειών». Τι κάνουμε στην περίπτωση δηλητηρίασης, εγκαύματος, αιμορραγίας, πνιγμονής, αλλεργικού σοκ; Μεγάλος μέρος της εισήγησης αφορούσε στην περίπτωση που ένας συνάνθρωπός μας παθαίνει ανακοπή. Ποια είναι τα βήματα για την καρδιοπνευμονική ανάνηψη και πόσο σημαντικά είναι τα δευτερόλεπτα για να επιβιώσει ο ασθενής. Τέλος, έγινε επίδειξη για τη χρήση απινιδωτή (AED).

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου