Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Το σώμα μας…μια αξιοθαύμαστη μηχανή!

Ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Εργαστήριο Θετικών Επιστημών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου. Αυτό έγινε στο πλαίσιο διδασκαλίας της ενότητας «Γνωρίζουμε και προσέχουμε το σώμα μας» στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας που αφιερώθηκε οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά από την καθηγήτρια Βιολογίας του Γυμνασίου, κυρία Νάντια Μαραζιώτη, για το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου, ενώ με παιγνιώδη τρόπο έμαθαν για τη λειτουργία των οργάνων, μελετώντας πρόπλασμα ανθρωπίνου σώματος.
Οι δραστηριότητες που οργανώνονται υπό τη στενή συνεργασία εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης προάγουν περισσότερο τον βιωματικό χαρακτήρα της μάθησης και ενεργοποιούν καλύτερα τους μηχανισμούς εμπέδωσης της γνώσης.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου