Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Γ’ τάξη-Ταξίδι στο παρελθόν μας...

Άραγε από πού κατάγεται το ανθρώπινο είδος και πώς εξελίχθηκε στο πέρασμα των αιώνων; Ποιοι ήταν οι μακρινοί πρόγονοί μας; Ποια εξωτερικά χαρακτηριστικά είχαν οι πρώτοι άνθρωποι και ποιες δυνατότητες είχαν αποκτήσει; Κατάφεραν να επιβιώσουν στις κλιματικές αλλαγές και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες;
Κάνοντας μια...βαθιά βουτιά στην Παλαιολιθική Εποχή, με αφορμή και την πρόσφατη μελέτη της αντίστοιχης ενότητας στο μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού βρήκαν απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα την Πέμπτη 4 Μαΐου στην αίθουσα "Βιργινία Πάνου" των Εκπαιδευτηρίων, χάρη στην εξαιρετική παρουσίαση της αρχαιολόγου κυρίας Βίβιαν Στάικου. Μέσα από τις περιπέτειες της Αιχμηρής και του Ξέστρου, δύο πετρών της παλαιολιθικής περιόδου, γίναμε παρατηρητές του άγνωστου αλλά και άκρως συναρπαστικού κόσμου των πρωτόγονων ανθρώπων. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε βιωματικά με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων, σχετικό με τα όσα τα παιδιά είχαν ήδη ακούσει, που φυσικά τα ενθουσίασε αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Βίβιαν Στάικου για την κατατοπιστική και ζωντανή παρουσίασή της.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου