Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Γερμανικό τμήμα Δ2-Project πολιτισμού και γεωγραφίας

Ένας από τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος σπουδών του Yπουργείου Παιδείας για την εκμάθηση β’ ξένης γλώσσας είναι η γνωριμία με τα πολιτιστικά, πολιτισμικά στοιχεία της άλλης χώρας, την μελέτη της γεωγραφικής της θέσης, των σημαντικών της πόλεων και μνημείων, τους διακεκριμένους επιστήμονες στη φυσική του (EINSTEIN), στη μουσική (ΜΠΕΤΌΒΕΝ), στη λογοτεχνία (Γκαίτε), (αδερφοί Γκριμ) κ.α.
Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2 αναζήτησαν πληροφορίες γύρω από τη Γερμανία, εκτύπωσαν φωτογραφίες, έγραψαν σχόλια και παρατηρήσεις και στο τελικό project δημιούργησαν τρεις καταπληκτικές αφίσες κολάζ με το υπέροχο υλικό τους, που στόλισαν την αίθουσα τους.
Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές για το μεγάλο τους έργο!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» διοργανώνουν διαγωνισμό υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού όλων των σχολείων, ιδιωτικών και δημόσιων της ευρύτερης περιοχής, που το σχολικό έτος 2017- 2018 θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του Γυμνασίου.

Οι μαθητές-τριες θα εξεταστούν στην ύλη της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου