Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ο δρόμος...προς το Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος ομαλής μετάβασης των μαθητών της Στ΄ τάξης του Δημοτικού στο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά και γνωριμίας με το χώρο του Γυμνασίου και των εκπαιδευτικών του.
Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να περιορίσουν το άγχος που δημιουργεί το πέρασμα από την μία βαθμίδα στην άλλη, από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να κατανοήσουν τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να εξοικειωθούν με το νέο, το καινούριο, ώστε να έχουν αίσθημα ασφάλειας και προσδοκίας για αυτό και όχι άρνησης και φόβου.
Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας για ομαλή ένταξη και γνωριμία με το νέο περιβάλλον του Γυμνασίου, ήταν η ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 4-5-2017 ο διευθυντής του γυμνασίου κ. Χρήστου Γουρδούπη στην ΣΤ΄ δημοτικού, που τους μίλησε για το γυμνάσιο, δέχθηκε ερωτήσεις και τους έλυσε τις απορίες που είχαν.
Επίσης, οι μαθητές της ΣΤ΄ τη Δευτέρα 8-5-2017 επισκέφτηκαν τους χώρους του γυμνασίου, όπου τους περίμενε και μια έκπληξη. Συνάντησαν τους μαθητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, που φέτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες στην Κύπρο και έπαιξαν μαζί τους περνώντας μια ευχάριστη ώρα.
Το κυριότερο όμως, είναι πως με αυτή τη δράση εδραιώθηκε περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας, που θεωρούμε απαραίτητο στη φάση της μετάβασης. Το πρόγραμμά μας θα έχει και συνέχεια με στόχο το καλό των μαθητών μας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου