Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ Δημοτικού: Ανεβαίνοντας “Τα ψηλά βουνά” ο δρόμος μας οδήγησε στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης, μεταβήκαμε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.
Κατά την άφιξή μας στη Μονή αντιληφθήκαμε μεμιάς τη διαφορετική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον χώρο. Μια ατμόσφαιρα που καμία απολύτως σχέση δεν είχε με τους θορύβους της καθημερινότητας.
Οι μοναχές μας υποδέχτηκαν γαλήνια και εγκάρδια. Μαζί με αυτές και ο κρύος αέρας, που τον πήραμε με βαθιά αναπνοή. Η προθυμία των μοναχών να μας διδάξουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας άφησαν έκπληκτους. Η συζήτηση μαζί τους επικεντρώθηκε στην ιστορία της Μονής και στον τρόπο ζωής τους σε αυτήν. Έπειτα, αφού εντυπωσιαστήκαμε από το καθολικό της Μονής, απολαύσαμε ένα φιλόξενο κέρασμα στο αρχονταρίκι.
Αποκορύφωμα της επίσκεψής μας στη Μονή ήταν όταν η μοναχή κρατώντας στα χέρια της το βιβλίο “Τα ψηλά βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου, που μελέτησαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς οι μαθητές στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας, διάβασε αποσπάσματά του. Με αφορμή τη ζωή στο μοναστήρι, η μοναχή τόνισε την αξία της κοινότητας, όπου ο καθένας έχει ρόλους και αρμοδιότητες. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου “ξεπρόβαλε”, μέσα από την ανάγνωση της μοναχής, μπροστά μας και μας έδωσε μέσα από αυτό το κείμενο χαρά, γνώση κι ενθουσιασμό.
Οι εντυπώσεις όλων μας από την φιλοξενία και την ξενάγηση των μοναχών ήταν εξαιρετικές! Ευχαριστούμε τις μοναχές για την εποικοδομητική εμπειρία πους μας προσέφεραν μέσα σε λίγες ώρες. Μας άνοιξαν ορίζοντες...
Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο, συναντήσαμε κατσίκια να στέκουν στην κόψη των βράχων, βράχους που σχημάτιζαν θεόρατα σπίτια που δεν ξέραμε ποιος τα κατοικεί και γκρεμούς που έμοιαζαν σαν να κάποιος να τους είχε κόψει με σπαθί...Ευτυχισμένοι σε αυτό το θέαμα μαθητές και εκπαιδευτικοί αναφωνήσαμε κοιτάζοντας προς τις κορφές “Γεια σας, ψηλά βουνά”...


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου