Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

E’ Δημοτικού: Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 οι μαθητές της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Το ταξίδι αυτό πίσω στην σύγχρονη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, ζωντάνεψε μέσα από στοιχεία ιστορικά και μυθολογικά συνήθειες που μαρτυρούσαν τον τρόπο ζωής, τη σχέση με την τέχνη και τη θρησκεία.
Τα παιδιά στο πρώτο επίπεδο του μουσείου θαύμασαν τα ευρήματα των κλιτύων της Ακροπόλεως, ενώ η μακριά ορθογώνια αίθουσα, το επικλινές δάπεδο και η κλίμακα στο τέλος της παραπέμπουν στην ανάβαση στον βράχο. Στο δεύτερο επίπεδο, σε μια μεγάλη τραπεζοειδή αίθουσα, παρατήρησαν αντικείμενα από την μυκηναϊκή ως την πρώιμη κλασική εποχή της Ακρόπολης. Στο ανώτατο επίπεδο του μουσείου, όπου βρίσκεται η αίθουσα του Παρθενώνα, εκτίθενται όλα τα σωζόμενα στην Αθήνα γλυπτά του μνημείου. Οι διαφανείς υαλοπίνακες επιτρέπουν την άμεση οπτική επαφή με το αρχιτεκτονικό μνημείο από το οποίο προέρχονται ενώ προσομοιάζουν τις αρχικές συνθήκες φωτισμού των γλυπτών. Από την αίθουσα αυτή είναι δυνατή η πανοραμική θέαση μεγάλου μέρους της Αθήνας.
Η σχολική μας χρονιά κλείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για επόμενη επίσκεψη στον μαγευτικό κόσμο του μουσείου!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου