Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο Μεσολόγγι

Στις 24/5/2017 η Στ΄ τάξη επισκέφτηκε τον Δήμο Μεσολογγίου. Εκεί ξεναγήθηκε στο μουσείο χαρακτικής της πολυβραβευμένης Βάσως Κατράκη. Καλλιτέχνιδα γεννημένη στο Αιτωλικό που απέκτησε με τα έργα της διεθνή αναγνώριση. Υπήρξε «μέντορας» του χαράκτη Απόστολου Κούστα, έκθεση του οποίου είχαμε επισκεφτεί λίγους μήνες πριν στο Φετιχέ τζαμί. Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο των Αλυκών, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν τόσο για την έκταση και τη σημασία της περιοχής, όσο και για τον τρόπο συλλογής κι επεξεργασίας του αλατιού, έως ότου φτάσει σε εμπορεύσιμη κατάσταση.  Πέρα από την ευκαιρία « να μάθουν» είχαν και τη δυνατότητα να παίξουν, αφού επισκεφτήκαμε την παραλία Τουρλίδας, όπου εκεί έπαιξαν κι έκαναν πικ-νικ. Ήταν μια εκδρομή, που όπως τα ίδια ομολόγησαν, πέρασαν τέλεια.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου