Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Β΄ Δημοτικού: Τα «Χωχαρουπάκια» φτιάχνουν τη δική τους εφημερίδα

Στην ενότητα 17 του μαθήματος της Γλώσσας μια έκπληξη μας περίμενε! Η Χαρά, η Γαλήνη, ο Λουκάς και ο Αρμπέν, οι ήρωες του βιβλίου μας, μας έδωσαν μία απίθανη ιδέα: να δημιουργήσουμε τη δική μας σχολική εφημερίδα! Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα και αμέσως πιάσαμε δουλειά. Συζητήσαμε για τους διάφορους τύπους των εφημερίδων, τα άρθρα τους και την έκδοσή τους. Έπειτα, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Τύπου της Πάτρας όπου υποσχεθήκαμε στον Εφημεριδούλη να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εφημερίδα. Πλέον ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε κι έτσι αρχίσαμε να συλλέγουμε θέματα για τα άρθρα μας. Πήραμε στο χέρι το μολύβι και γίναμε μικροί δημοσιογράφοι γράφοντας τα δικά μας κείμενα. Άρθρα για τις πόλεις μας, τη Ναύπακτο και την Πάτρα, για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, για τις διαθεματικές μας εργασίες και όσα μάθαμε από αυτές, για τη λαογραφική έκθεση που πραγματοποιήσαμε, για το σχολείο μας και την αίθουσά μας, για την αλληλογραφία μας με άλλο σχολείο, για τις επισκέψεις που κάναμε, βιβλιοπαρουσιάσεις, συνεντεύξεις, ποιήματα, τραγούδια, μικρές αγγελίες, ανέκδοτα, παροιμίες και γλωσσοδέτες αποτελούν την ύλη της μικρής μας εφημερίδας. Τελευταίο βήμα, να επιλέξουμε τον τίτλο της! Έχοντας στο μυαλό μας το ταξίδι που κάναμε μαζί με τους ήρωες του βιβλίου της Γλώσσας για να βρούμε τη Χωχαρούπα, τη Χώρα των Χαρούμενων Παιδιών, ονομάσαμε την εφημερίδα μας … Χωχαρουπάκια! Έτσι, η δική μας σχολική εφημερίδα είναι πλέον έτοιμη. Μπορείτε να τη διαβάσετε και ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη σχολική εφημερίδα.

 


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου