Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ Δημοτικού: Ανασκόπηση Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning "The Odyssey of words»

Η «Οδύσσεια των λέξεων», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning που ξεκίνησε η Δ δημοτικού στην αρχή της σχολικής χρονιάς, έφτασε στο τέλος του. Έχοντας πλέον ολοκληρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων του προγράμματος, θα σας τις παρουσιάσουμε σταδιακά στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
Το πρόγραμμα “The Odyssey of words”, οργανώθηκε σε πέντε ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη μουσική. Έλληνες και Ιταλοί πρωταγωνίστησαν σ’ αυτή τη δραστηριότητα. Αποστολή: να μελετήσουν τις κοινές λέξεις, να δημιουργήσουν με αυτές ένα τραγούδι και στη συνέχεια να το τραγουδήσουν σε έναν γνώριμο ρυθμό. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των φιλολόγων υπευθύνων του προγράμματος Θ. Τομαρά και Λ. Αλεξοπούλου, μυήθηκαν στην ετυμολογία των λέξεων και έμαθαν για το ταξίδι τους από την αρχαία Ελλάδα στις γλώσσες του κόσμου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η μουσικός κ. Σ. Πόθου, που βοήθησε τα παιδιά να φτιάξουν ένα τραγούδι και να το τραγουδήσουν. Αγαπημένη μελωδία αποδείχθηκε η «Ὡδή στη χαρά» του Μπετόβεν. Αντίστοιχες δραστηριότητες υλοποίησαν και οι Ιταλοί μαθητές. Μάλιστα, το ένα ιταλικό σχολείο δραματοποίησε και χορογράφησε το τραγούδι του με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα ποιήματα που έφτιαξαν τα παιδιά σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και τα τραγούδια και τις χορογραφίες τους:

Κάθε ενότητα ξεκινούσε με την παρουσίαση των λέξεων μέσα στην τάξη. Παράλληλα, για κάθε ενότητα ετοιμάσαμε την ετυμολογία των λέξεων σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά). Το υλικό αυτό (οι παρουσιάσεις των λέξεων και η αναλυτική ετυμολογία τους) στάλθηκε στα σχολεία του εξωτερικού, με σκοπό να αξιοποιηθεί από τους εκεί διδάσκοντες στη διδασκαλία των λέξεων και της ετυμολογίας τους μέσα στην τάξη.

Εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές όλων των χωρών

Τα τραγούδια των Ελλήνων μαθητών

Εκπαιδευτήρια Πάνου Δ1

Εκπαιδευτήρια Πάνου Δ2

Istituto compresivo “P. Orsi” Siracusa Italy

Βίντεο με τα τραγούδια των Ελλήνων μαθητών

Istituto compresivo “P. Orsi” Siracusa Italy

ICS di Terme Vigliatore (ITALY)

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου