Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ eTwinning

Στην ενότητα αυτή τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα ζώα. Όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες, έτσι και εδώ, ετοιμάσαμε εκπαιδευτικό υλικό (παρουσίαση των λέξεων και αναλυτική ετυμολογία τους), το οποίο στείλαμε στα σχολεία του εξωτερικού για τη διδασκαλία των λέξεων στην τάξη.

Στη συνέχεια τα παιδιά μπήκαν στο εργαστήριο πληροφορικής και, χρησιμοποιώντας την online εφαρμογή “Learning apps”, δημιούργησαν μια σειρά από ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα ζώα σε τέσσερις γλώσσες. Με τα παιχνίδια αυτά έπαιξαν οι συμμαθητές τους στις άλλες χώρες και στη συνέχεια έγραψαν τις εντυπώσεις τους στο forum του έργου.


Τα παιδιά ασχολήθηκαν με μία ακόμη δραστηριότητα στην ενότητα αυτή. Δημιούργησαν από χαρτί μάσκες με τις φιγούρες των ζώων που μελέτησαν. Αντίστοιχη δραστηριότητα υλοποίησαν τα παιδιά και στις υπόλοιπες χώρες.

Εκπαιδευτήρια Πάνου Δ1 + Δ2:

Αγγλικό σχολείο: Whitehouse Common Primary School England’:

Ιταλικό σχολείο: XV Istituto compresivo “P. Orsi” Siracusa Italia:

 

060617_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου