Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Κύπρος. Ο πολυετής αγώνας για τη λευτεριά της

Στο πλαίσιο των μαθημάτων τους οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων προσκάλεσαν στα Εκπαιδευτήρια Πάνου τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου κ. Πέτρο Πιτσιάκκα. Αυτός ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και την Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2017, στην αίθουσα «Βιργινία Πάνου» αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία της περήφανης Κύπρου αλλά και στον αγώνα των Κυπρίων. Έναν αγώνα διαρκή ποτισμένο με δάκρυ και αίμα, που τελικά μπορεί να έφερε τη λευτεριά. Πλην όμως ένα κομμάτι της μένει σκλαβωμένο, περιμένοντας χρόνια τώρα ν’ ανατείλει και σ’ αυτό ο ήλιος.
Μετά την γενική ενημέρωση υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις στις οποίες ο κ. Πιτσιάκκας απαντούσε με ιδιαίτερη χαρά πάντα εμπεριστατωμένα αφού τυγχάνει βαθύς γνώστης της ιστορίας του τόπου του.
Κύριε Πέτρο Πιτσιάκκα μας συγκινήσατε! Μας δώσατε την εικόνα του μαρτυρικού νησιού, που μας κάνει ως Έλληνες υπερήφανους.


Σας ευχαριστούμε


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου