Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΤΡΙΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ eTwinning - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Στην ενότητα αυτή ασχοληθήκαμε με τα μαθηματικά. Αρχικά παρουσιάσαμε τις λέξεις των μαθηματικών και την ετυμολογία τους μέσα στην τάξη.

Δημιουργήσαμε και ένα online παιχνίδι προκειμένου τα παιδιά να εξασκηθούν παίζοντας με όσα έμαθαν για τα μαθηματικά σε αυτή την ενότητα.

Μελετώντας τις λέξεις των μαθηματικών, μάθαμε τι είναι ένας αλγόριθμος και παίξαμε μ’ αυτόν. Οργανώσαμε ένα παιχνίδι σε ομάδες και παίξαμε χρησιμοποιώντας τις μάσκες των ζώων που φτιάξαμε στην προηγούμενη δραστηριότητα. Μοιράσαμε σε κάθε ομάδα το ακόλουθο πρόβλημα:

 

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης των “Εκπαιδευτηρίων Πάνου” χωρισμένοι σε ομάδες δημιουργούν τον αλγόριθμο.

Κάθε ομάδα παρουσίασε τον αλγόριθμό της. Η παρουσίαση έγινε με δραματοποίηση για να αντιλαμβάνονται ευκολότερα τα παιδιά τα πιθανά λάθη στις απαντήσεις τους.

Η κεντρική δραστηριότητα αυτής της ενότητας ήταν ένας διαγωνισμός μαθηματικών. Επιλέξαμε θέματα κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών από τον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό Καγκουρό. Δημιουργήσαμε το φύλλο εργασίας στο twinspace σε τέσσερις γλώσσες και καλέσαμε τα παιδιά από όλες τις χώρες να λύσουν τα προβλήματα για να ανακηρύξουμε τον πρωταθλητή στα μαθηματικά. Σας παρουσιάζουμε το τεστ των μαθηματικών:

 

Ο διαγωνισμός μαθηματικών έληξε με την απονομή των διπλωμάτων που έγινε σε όσους μαθητές ολοκλήρωσαν το τεστ, λύνοντας όλες τις ασκήσεις.

 

Η απονομή έγινε με κάθε επισημότητα!

 

Τα διπλώματα ετοιμάστηκαν από τα “Εκπαιδευτήρια Πάνου” και στάλθηκαν ταχυδρομικά στις υπόλοιπες χώρες.

Ο πρωταθλητής Ιταλίας στο κέντρο της φωτογραφίας.

 

140617_00

 

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου