Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Παρουσίαση του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής

Ο όμιλος δημιουργικής γραφής που λειτούργησε φέτος στο σχολείο μας παρουσιάστηκε  στην ημερίδα «Οι εκπαιδευτικές πρακτικές ως μέσο ενίσχυσης της καινοτομίας των εκπαιδευτικών» που πραγματοποιήθηκε στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. Δεδομένου ότι η λογοτεχνία και η δημιουργική γραφή εντάσσονται δυναμικά στο σύγχρονο σχολείο δημιουργήθηκε ο όμιλος δημιουργικής γραφής με στόχο να αναπτυχθεί η δημιουργική φαντασία των παιδιών, να παράγουν τα δικά τους κείμενα και να αισθανθούν την αισθητική τέρψη και τη συγκίνηση που προκύπτει από την επαφή με το λογοτεχνικό κείμενο. Το διήγημα «Ο καπετάν Γιάννης και το μουράγιο» του κ. Θωμά Παναγιωτόπουλου ήταν η αφορμή για να παράγουν οι μαθητές μας τα δικά τους κείμενα και να έρθουν σε επαφή με πολλά κειμενικά είδη. Όλες οι εργασίες τους παρουσιάστηκαν στην ημερίδα και ελπίζουμε η προσπάθειά μας αυτή να τους ενέπνευσε και να τους συνεπήρε σε ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικής γραφής.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου